Δωρεά Ωαρίων

Δωρεά ωαρίων είναι η δωρεά γενετικού υλικού σε ένα ζευγάρι, από μία άλλη γυναίκα, με σκοπό την τεκνοποίηση.

Σκοπός μας στη Βιοδημιουργία είναι να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα σε κάθε ζευγάρι για την επίτευξη κύησης. Η εφαρμογή της δυναμικής καλλιέργειας εμβρύων, η επιλογή εξατομικευμένων πρωτοκόλλων διέγερσης καθώς και η εξωσωματική φυσικού κύκλου είναι τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε και τα πιο δύσκολα προβλήματα υπογονιμότητας . Η χρήση PRP στις ωοθήκες είναι μία τεχνική υπό διερεύνηση που μπορεί να βοηθήσει επίσης.

Κάποιες φορές όμως το πρόβλημα ωοθηκικής ανεπάρκειας είναι τόσο σοβαρό ή υπάρχει τόσο σοβαρό γενετικό πρόβλημα που η μόνη λύση είναι η εξωσωματική με δωρεά ωαρίων. Με αυτή τη μέθοδο ουσιαστικά επαναφέρουμε την γονιμότητα στη γυναίκα καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση της γονιμότητας με την ηλικία των ωαρίων. Η ηλικία της δότριας ωαρίων είναι μικρότερη των 35 και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η γονιμότητα της λήπτριας να είναι αντίστοιχη!

Στην Ελλάδα από το 2005 υπάρχει νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την δωρεά ωαρίων μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια και υπό καθεστώς ανωνυμίας. Οι δότριες υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων όπως έλεγχος για HIV, ηπατίτιδες, σύφιλη, κυστική ίνωση, εύθραυστο Χ, ομάδα αίματος, Rhesus και καρυότυπο.

Ακολουθούμε ό,τι επιτάσσει η ιατρική, η βιοηθική και το ισχύον νομικό πλαίσιο για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα με σεβασμό στις προσωπικές ευαισθησίες των εμπλεκομένων.

Με ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 70% τα τελευταία 2 χρόνια νιώθουμε περήφανοι για τα ζευγάρια που έχουν τεκνοποιήσει αφού είχαν εξαντλήσει κάθε άλλη επιλογή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η μόνη λύση για να μην χρειαστεί μια γυναίκα να έρθει αντιμέτωπη με την ανάγκη εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων είναι να προνοήσει και να καταψύξει ωάρια περίπου στην ηλικία των 35! Η σημασία της προληπτικής κατάψυξης ωαρίων μέχρι σήμερα δεν είναι ευρέως γνωστή και είναι καθήκον μας αυτό να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μέχρι να μπει η κατάψυξη ωαρίων στην συνείδηση των γυναικών και να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων, στη Βιοδημιουργία προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες ώστε να έχουμε κορυφαία αποτελέσματα.