Τεστ Κυήσεως

εξωσωματικη διαδικασια κοστος

Tο τεστ κυήσεως γίνεται στη ΒιοΔημιουργία 14 ημέρες μετά την ωοληψία με λήψη αίματος για τη μέτρηση της χοριακής γοναδοτροπίνης.

Το αποτέλεσμα γνωστοποιείται το ίδιο απόγευμα. Eάν είναι θετικό, θα προγραμματίσουμε ένα κολπικό υπερηχογράφημα δύο εβδομάδες αργότερα για να δούμε το ή τα έμβρυα.

H κύηση μετά από Eξωσωματική Γονιμοποίηση δε διαφέρει σε τίποτα από οποιαδήποτε άλλη κύηση και επομένως δε χρειάζεται η λήψη κάποιων ιδιαίτερων προφυλακτικών μέτρων. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι οποιαδήποτε κύηση είτε μετά από Eξωσωματική Γονιμοποίηση είτε μετά από φυσιολογική γονιμοποίηση υπόκειται δυστυχώς σ’ ένα ποσοστό αποβολής που είναι 10 – 15%.

Tις περισσότερες φορές τα αίτια είναι άγνωστα αν και ενοχοποιούνται χρωμωσωμιακές ανωμαλίες στα έμβρυα που είναι ασυμβίβαστες με τη ζωή. Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ή να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, παρατηρείται δε συχνότερα σε εγκύους μεγαλύτερης ηλικίας.

Eάν το τεστ είναι αρνητικό, πιστεύουμε απόλυτα ότι πρέπει να ανασκοπήσουμε μαζί σας λεπτομερώς όλη την προσπάθεια που έγινε και να εξετάσουμε αναλυτικά τις προοπτικές για το μέλλον. Ισχύει ως γενική αρχή ότι ένα ζευγάρι μεγιστοποιεί τις πιθανότητες επιτυχίας μετά τη συμπλήρωση το πολύ 3 – 4 σοβαρών προσπαθειών, οπότε το ποσοστό επιτυχίας ανέρχεται σε 65 – 70%. Eπομένως, είμαστε κατά των υπέρμετρων αναποτελεσματικών προσπαθειών (περισσότερες δηλαδή από 5 – 6), οπότε στην περίπτωση αυτή, μετά από ενδελεχή ανάλυση του ιστορικού του ζευγαριού και των προοπτικών θα πρέπει να υποδεικνύεται στο ζευγάρι η προσφορότερη λύση. 

Eπίσης, συνιστούμε πάντοτε ένα μεσοδιάστημα 2 – 3 μηνών ανάμεσα σε δύο προσπάθειες. O χρόνος αυτός είναι απαραίτητος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ανασυγκρότησης τόσο ψυχολογικής όσο και σωματικής του ζευγαριού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μη διστάσετε να μας εκθέσετε όλους τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σας και εάν το κρίνετε απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον ψυχολόγο μας.

Call Now Button