Κρυοσυντήρηση ωαρίων

Η προληπτική κρυοσυντήρηση ωαρίων ανοίγει νέους ορίζοντες στην προοπτική διατήρησης γονιμότητας των γυναικών. Οι κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, η επιταγές της επαγγελματικής επιτυχίας ή απλά η έλλειψη συντρόφου δεν είναι λόγος για μια γυναίκα να μην αποκτήσει παιδί. Γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της ανάγκης δωρεάς ωαρίων. Αρκεί να έχουν προνοήσει να καταψύξουν ωάρια την κατάλληλη στιγμή δηλαδή μέχρι την ηλικία 34 – 37 χρόνων, όταν η μέθοδος έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η κατάψυξη ωαρίων είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία καθώς τα ποσοστά επιβίωσης των ωαρίων αυτών ήταν απογοητευτικά χαμηλά.

Η μέθοδος της υαλοποίησης (vitrification)  για την κατάψυξη ωαρίων έφερε μια επανάσταση καθώς τα ποσοστά επιβίωσης πλέον ξεπερνούν το 70%.

Η νέα αυτή τεχνική έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, διότι δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα επίτευξης κύησης με δικά τους ωάρια για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον, μειώνοντας έτσι το άγχος για πιθανή εμφάνιση πρώιμης εμμηνόπαυσης.

Αρχικά η μέθοδος προτάθηκε για γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπείες που ίσως επηρεάσουν τη λειτουργία των ωοθηκών τους (ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία ή επικείμενη ριζική επέμβαση). Καταψύχοντας τα ωάρια τους μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα όταν το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Τώρα πλέον κάθε γυναίκα πρέπει να είναι ενήμερη για τις δυνατότητες που υπάρχουν χάρη στην κατάψυξη ωαρίων. Είναι προφανές λοιπόν ότι με σωστό προγραμματισμό γυναίκες που άλλοτε θα έπρεπε να καταφύγουν σε χρήση «δανεικών» ωαρίων ως μόνη λύση, μπορούν πλέον να επιτύχουν κύηση με δικά τους ωάρια.

Υποστηρίζουμε ενεργά την καμπάνια με προτροπή “Be Safe” με σκοπό να ενημερώσουμε και να αφυπνήσουμε τις γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητα τους είτε πρόκειται για ιατρική ή για κοινωνική ανάγκη.

Στη Βιοδημιουργία εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική από το 2009 και έχουν ήδη επιτευχθεί κυήσεις.

Call Now Button