Φυσικός Κύκλος

Η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο χωρίς φάρμακα είναι μια μέθοδος που δεν απαιτεί τη φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών, αλλά βασίζεται στη συλλογή του ωαρίου που παράγεται φυσιολογικά στην ωοθήκη.

Περισσότερα »

Κατάψυξη ωαρίων: όλο και πιο δημοφιλής παγκοσμίως

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που εξελίσσεται διαρκώς. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στις ανεπτυγμένες χώρες του Δυτικού Κόσμου την επιλέγουν είτε για ιατρικούς είτε για προσωπικούς – κοινωνικούς λόγους προκειμένου να αποκτήσουν παιδί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Περισσότερα »

Η διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας ως επιλογή

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, οι Ελληνίδες είναι από τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες όταν αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο τους παιδί. Λίγο η επαγγελματική αποκατάσταση και λίγο η πρόσφατη οικονομική συγκυρία έφτασαν το μέσο όρο ηλικίας στα 32 έτη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν πάνω από τα 35 και αρκετές πάνω από τα 40.

Περισσότερα »

Βελονισμός και εξωσωματική γονιμοποίηση

Ενώ οι Κινέζοι θεραπεύουν την υπογονιμότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια, στη Δύση μόλις στις αρχές του 1990 o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ανακοίνωσε ότι ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία της υπογονιμότητας.

Περισσότερα »

Κατάψυξη εμβρύων: Όσο πιο σύντομα τα αποψύξουμε τόσο το καλύτερο;

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας Κινέζων επιστημόνων που αφορά στην κρυοσυντήρηση εμβρύων με τη μέθοδο της υαλοποίησης (vitrification).

Περισσότερα »