Μεσογειακή διατροφή και IVF

Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στη συνολική μας υγεία είναι πλέον γνωστά σε όλους. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα στην Ελλάδα, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Περισσότερα »

Εξέταση αποθέματος ωοθηκών: Μπορεί να καθορίζει αποφάσεις;

Στο δυτικό κόσμο παρατηρείται ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά των γυναικών σχετικά με θέματα όπως η μετάθεση της μητρότητας σε μεταγενέστερο χρόνο και η υπογονιμότητα που σχετίζεται με την ηλικία.

Περισσότερα »

Τελομερή και παρατεταμένη γονιμότητα: Σχετίζονται μεταξύ τους;

Μία νέα μελέτη, που διεξήχθη στο Ισραήλ και παρουσιάστηκε από τη γυναικολόγο Jennia Michaeli, έρχεται να συσχετίσει την παρατεταμένη γονιμότητα σε μεγαλύτερη ηλικία με το μήκος των τελομερών στα λεμφοκύτταρα του αίματος.

Περισσότερα »

Ήπια Vs συμβατική διέγερση ωοθηκών: Νέα συγκριτική μελέτη για τα ποσοστά επιτυχίας τους

Η ήπια διέγερση των ωοθηκών αποτελεί μια μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (IVF) και το χαρακτηριστικό της είναι ότι για την παραγωγή ωαρίων χορηγείται μικρότερη ποσότητα γοναδοτροπινών, η οποία ορίζεται από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ≤150 IU/ημέρα.

Περισσότερα »

Επεξεργασία γονιδιώματος σε έμβρυα: Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες προβληματίζουν έντονα

Η τεχνολογία CRISPR/Cas9 (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στo τομέα της Γενετικής Μηχανικής τα τελευταία χρόνια, καθώς με αυτήν μπορούμε να επεξεργαστούμε αλληλουχίες DNA, τροποποιώντας γονίδια και προσθέτοντας ή αφαιρώντας γενετικό υλικό σε συγκεκριμένα σημεία του γονιδιώματος. Είναι μια μέθοδος αποτελεσματικότερη και ακριβέστερη από άλλες προηγούμενες.

Περισσότερα »