Ωοληψία

Θα έλθετε στη μονάδα τη μεθεπόμενη ημέρα το πρωί για την ωοληψία (δηλαδή περίπου 34 ώρες μετά την μεταμεσονύκτια ένεση Pregnyl, Profasi ή Ovitrelle). Προγραμματίστε να έχετε όλο το πρωινό σας ελεύθερο, διότι θα υποβληθείτε σε ελαφρά νάρκωση (αναλγησία-μέθη). Γι’ αυτό το λόγο, δε θα πρέπει να έχετε φάει ή πιει οτιδήποτε από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης ημέρας. Είναι σημαντικό να υπάρχει σχολαστική υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και πρέπει να αποφεύγεται η χρήση αρωμάτων με έντονη οσμή.

Ο ειδικός αναισθησιολόγος θα σας πάρει μία σύντομη συνέντευξη. Μην παραλείψετε να του αναφέρετε οτιδήποτε έχει σχέση με προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχετε ενδεχομένως υποβληθεί. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει εάν παίρνετε κάποια φάρμακα ή ότι κάποτε παρουσιάσατε μία αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φάρμακο ή ότι έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να τον ενημερώσετε για καρδιολογικά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως έχουν διαγνωσθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στο ιστορικό σας αλλά δεν είναι ποτέ υπερβολικό να τα συζητήσετε ξανά με τον αναισθησιολόγο.

εξωσωματικη διαδικασια κοστος
εξωσωματικη διαδικασια κοστος
εξωσωματικη διαδικασια κοστος

Πριν την ωοληψία θα δείτε τον εμβρυολόγο, ο οποίος θα σας ζητήσει τα στοιχεία σας (πατρώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο του συζύγου σας). Αυτό γίνεται για να επιτευχθεί μια τελευταία επαλήθευση της ταυτότητός σας.

Η ωοληψία γίνεται με διακολπική παρακέντηση των ωοθυλακίων υπό συνεχή υπερηχογραφικό έλεγχο. Χρησιμοποιούμε έναν διακολπικό υπέρηχο, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με έναν οδηγό για βελόνα παρακεντήσεως. Ένα προς ένα, τα ωοθυλάκια παρακεντώνται, το περιεχόμενό τους αναρροφάται, και το ωοθυλακικό υγρό μεταφέρεται άμεσα στο εργαστήριο, όπου οι εμβρυολόγοι το εξετάζουν για να ανιχνεύσουν το ωάριο.

Ωοληψία

εξωσωματικη διαδικασια κοστος

Μόλις το ωάριο εντοπισθεί, απομονώνεται από το ωοθυλακικό υγρό, μεταφερεται σε τρυβλίο με καλλιεργητικό θρεπτικό υλικό το οποιο με τη σειρα του τοποθετείται στον κλίβανο υπό συνθήκες καλλιέργειας.

Call Now Button